Reactie Unizo: ‘Goed dat grootste deel economie kan blijven draaien’

‘Het is positief dat het grootste deel van de economie kan blijven draaien.’ Dat zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van ondernemersorganisatie Unizo. Hij rekent erop dat de bedrijven die van de Vlaamse regering vanaf vrijdag dicht moeten, ook federale steun zullen krijgen.

De nieuwe maatregelen van de Vlaamse regering komen voor Van Assche niet als een verrassing. ‘We erkennen de noodzaak. We moeten de cijfers zo snel mogelijk onder controle krijgen’, zegt hij. ‘De maatregelen liggen in lijn met die in Brussel, Wallonië en de ons omringende landen.’

Van Assche hoopt dat de getroffen bedrijven naast de steun van het Vlaamse niveau, ook federale steun zullen krijgen. ‘We gaan ervan uit dat de federale regering zal volgen’, klinkt het.

Winkelen en telewerk

Dat mensen nog met twee mogen gaan winkelen, vindt Van Assche heel belangrijk. ‘Voor de zomer was dat nog anders, en dat gaf heel wat problemen.’ Ook de beslissing om markten in open lucht nog toe te staan, is volgens de Unizo-topman goed.

Van Assche steunt ook de oproep om meer in te zetten op telewerk. ‘We willen dat mee ondersteunen. Het zorgt voor minder verspreiding van het virus, ook binnen het bedrijf. Hoe meer het virus in een bedrijf kan rondgaan, hoe groter het risico dat de activiteiten van het bedrijf moeten stoppen.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20