Quarantaine niet meer aanbevolen voor terugkeerders uit oranje zones

Voor reizigers die in deze coronatijden terugkeren uit een zogenaamde oranje zone is geen quarantaine meer aanbevolen. Dat heeft de evaluatiecel (Celeval) beslist en dat staat te lezen op de website van de FOD Buitenlandse Zaken. Wel wordt hen gevraagd extra waakzaam te zijn op het verschijnen van symptomen.

‘Als er zich symptomen ontwikkelen die kunnen wijzen op COVID-19 wordt reizigers die terugkeren uit een oranje zone gevraagd om hun huisarts te contacteren en de reisgeschiedenis te vermelden’, zo vermeldt ook Sciensano op zijn website.

Reizigers die terugkeren uit oranje zones moeten enkel getest worden bij het ontstaan van symptomen die kunnen wijzen op COVID-19. De FOD Buitenlandse Zaken raadt reizigers aan om de reisadviezen te controleren op de website diplomatie.belgium.be en zich in te schrijven op TravellersOnline.

Dinsdagochtend waren de oranje zones in Europa: het Oostenrijkse Oberösterreich, Bulgarije, Kroatië, Aragon en Catalonië in Spanje, Trento in Italië, Luxemburg, Algarve en Alentejo in Portugal, Moravskoslezský in Tsjechië, Slaskie in Polen, Romenië, Midland, North East, Yorkshire, Noord-Wales en Noord-Ierland in het Verenigd Koninkrijk en Ticino in Zwitserland.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20