Qatar Airways opnieuw beste luchtvaartmaatschappij ter wereld

Qatar Airways is de beste luchtvaartmaatschappij van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van consulent Skytrax, gebaseerd op een analyse van meer dan driehonderd luchtvaartmaatschappijen. De Qatarese maatschappij gaat in de rangschikking Singapore Airlines, Emirates, All Nippon Airways en Qantas.

Het is al de zevende keer dat Qatar Airways door Skytrax tot de beste luchtvaartmaatschappij van de wereld wordt gekroond.

Consistent product

Naast een verkiezing tot beste maatschappij van de wereld, kreeg Qatar Airways nog drie bekroningen. De maatschappij bleek volgens het rapport, samengesteld op basis van passagiers uit meer dan honderd landen, ook de beste businessclass van de hele wereld te hebben. Daarnaast zou de businessclass van Qatar Airways ook nog de beste diner-beleving en de meest comfortabele zetels hebben geboden.

In een reactie op de nieuwe bekroning stelde Akbar Al Baker, chief executive van Qatar Airways, dat het aanbieden van een superieure kwaliteit al van bij de start van de maatschappij een bewust streefdoel is geweest.

“Het succes is te danken aan het bieden van een consistent product”, voerde hij nog aan. “Dit is een eerbetoon aan al het harde werk van onze medewerkers.” Qatar Airways, dat een kwarteeuw geleden werd opgericht, voerde elf jaar geleden voor de eerste keer de ranglijst van Skytrax aan.

Coronacrisis

De top tien van Skytrax bestaat verder uit Japan Airlines, Turkish Airlines, Air France, Korean Air en Swiss International. Ryanair werd verkozen tot de beste budgetmaatschappij van Europa. Delta werd bekroond tot beste maatschappij van de Verenigde Staten, maar is in de wereldwijde rangschikking pas op een 24ste plaats terug te vinden.

In een reactie wijst Edward Plaisted, topman van Skytrax, erop dat Qatar Airways de grootste luchtvaartmaatschappij is geweest die ook tijdens de coronacrisis consistent vluchten heeft blijven uitvoeren. “Het netwerk van Qatar Airways heeft nooit minder dan dertig bestemmingen geteld”, beklemtoont Plaisted. “Dat heeft de reiziger duidelijk onthouden.”

Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20