Pukkelpop gaat niet door dit jaar: “Onzekerheid is te groot”

Na Tomorrowland zal ook Pukkelpop dit jaar niet doorgaan. Het was volgens de organisatie te moeilijk om binnen het huidige wettelijke kader een festival te organiseren. Gisteren legde het festival de opbouw en de ticketverkoop al stil en vroeg het de overheid om duidelijkheid omtrent de regels waaraan festivalgangers zich moesten houden. Maar nu volgt het nieuws dat er dit jaar geen Pukkelpop komt.

Pukkelpop 2021 gaat niet door. Dat heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt. Het werd voor de organisatie te moeilijk om te plannen hoe het festival eruit zou moeten zien. Het festival wordt dus opnieuw een jaar uitgesteld.

No Pukkelpop 2021

Met een lang statement dat het festival deelde op Twitter maakt het duidelijk dat het festival dit jaar niet doorgaat. Het statement kreeg de duidelijke titel ‘No Pukkelpop 2021’. “Als er één zekerheid is over Covid-19, dan is de onzekerheid en wanneer je een festival als Pukkelpop organiseert, dan helpt dat niet bepaald. Als organisator moet je uiteindelijk een deadline opstellen om de voorbereidingen te starten. Anders heb je geen crew, geen infrastructuur en geen artiesten.”

Maar Pukkelpop kreeg nooit echte zekerheid van de overheid. “We werkten de afgelopen weken en maanden nauw samen met de overheid en onze medische partners. We hielden rekening met alle bedenkingen, wensen en richtlijnen. Maar afgelopen maandag werd duidelijk dat het huidige kader het voor ons onmogelijk maakt Pukkelpop te organiseren. De bijkomende eisen in verband met testen houden in dat we drie keer zoveel testcapaciteit moeten voorzien op en in aan de aanloop naar het festival. De overheid bevindt zich in een onwenselijke situatie en wij ook.”

Vooral het feit dat bezoekers een negatieve PCR-test van maximum 48 uur eerder moeten kunnen voorleggen, maakt het voor Pukkelpop onmogelijk om een festival te organiseren. “We betreuren het feit dat de autoriteiten deze beslissing maken amper een maand voor de start van het festival. Maar de coronamaatregelen hingen altijd samen met de laatste ontwikkelingen. Als gevolg kan Pukkelpop niet doorgaan zoals gepland.”

Lees hier het volledige statement van Pukkelpop:

Wat voorafging: Vraagtekens rond Pukkelpop niet weg. “Het komt te vroeg”, zeggen corona-experts”

(evb)

Meer
Lees meer...
Markten