Proximus-personeel houdt acties aan verschillende gebouwen

Bij Proximus zijn er over het hele land acties van het personeel. Aan verschillende administratieve gebouwen staan blokkades bij de ingangen, zegt de socialistische vakbond ACOD.

In januari kondigde Proximus aan tot 1.900 banen te willen schrappen. Het personeel kreeg de voorbije dagen informatie van de vakbonden over de herstructeringsvoorstellen. Gisterenavond heeft de achterban van de socialistische vakbond die plannen met een meerderheid van 93 procent verworpen.

ACOD plande daarom acties. Volgens CGSP-vakbondsman Laurent Malengreau wordt de actie in het zuiden van het land erg goed opgevolgd. Vakbondsmilitanten blokkeren verschillende gebouwen van de telecomprovider in Luik, Thimister, Libramont en Namen. Ook in Vlaanderen zouden er acties zijn.

In Nijvel zal een Proximus-winkel dicht blijven, mogelijk zullen er nog volgen. Proximus liet ondertussen weten dat de hinder voor de klant binnen de perken blijft.

Wellicht zal maandag duidelijk worden wat ACV denkt over de herstructeringsvoorstellen. Als de christelijke vakbond wel groen licht geeft, is er alsnog een tweederdemeerderheid in het paritair comité om een akkoord te sluiten.

Bron: Belga

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20