Voorzitter Coinbase: ‘Crypto is momenteel vergelijkbaar met de gsm’s tijdens hun begindagen’

Cryptomunten hebben al een hele weg afgelegd sinds Bitcoin ruim een decennium geleden het levenslicht zag. Toch moeten er volgens Emilie Choi, voorzitter en COO van Coinbase, nog heel wat zaken gebeuren alvorens cryptomunten echt gemeengoed worden. ‘Ik vergelijk crypto op dit moment met de gsm’s tijdens hun begindagen’, klinkt het.

Bitcoin werd in 2009 gelanceerd. De munt was toen een schim van wat het vandaag is. In iets meer dan een decennium is de cryptomunt erin geslaagd om de weg te plaveien voor talloze andere cryptomunten en -toepassingen. ‘Maar om van die munten en toepassingen echt een succes te maken moeten ze veel gebruiksvriendelijker zijn’, zei Choi donderdag in een interview met Bloomberg.

Crypto toegankelijker maken

‘Ik maak daarbij graag de vergelijking met de begindagen van de gsm’s’, aldus de COO. ‘De allereerste toestellen hadden toen ook heel erg onhandige interfaces. Die situatie is vergelijkbaar met de fase waarin we nu zitten met crypto. We moeten het toegankelijker maken.’ Tegelijk hield ze een pleidooi voor meer regulering om zo meer meer zekerheid te creëren. Volgens haar neemt dat een barrière weg bij mensen om te proeven van de cryptowereld.

Vandaag kunt u al op meerdere manieren gebruikmaken van cryptomunten. Denk bijvoorbeeld aan de handelsplatformen, zoals Coinbase, of betaalverwerkers, zoals BitPay. Zelfs grote bedrijven, zoals PayPal, zijn inmiddels op de cryptokar gesprongen. Toch is er nog heel wat onduidelijkheid voor mensen die willen handelen in cryptomunten. Denk bijvoorbeeld aan de fiscaliteit. Veel landen hebben nog geen concrete fiscale regelgeving uitgewerkt voor cryptomunten.

‘We zien nu zoveel betrokkenheid, we hebben het gevoel dat er gewoon een grote kans voor ons ligt’, vervolgde Choi in het interview. Cryptomunten hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen bij het grote publiek. Die belangstelling ging doorgaans gepaard met immense koersstijgingen. De waarde van Bitcoin is sinds de start van 2021 bijvoorbeeld al met ruim 70 procent gestegen.

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20