Praten met je wagen: na VW en Mercedes integreert ook Peugeot ChatGPT in zijn auto’s

Samengevat. De Franse automaker Peugeot (Stellantis) kondigt aan ChatGPT te integreren in de stemassistent van zijn auto’s en bestelwagens. Dit plan, dat de nieuwe e-3008 en kleine bedrijfsvoertuigen omvat, volgt na vergelijkbare initiatieven van concurrenten zoals Volkswagen en Mercedes-Benz.

Waarom is dit belangrijk?

De integratie van ChatGPT in Peugeot-voertuigen markeert een significante stap in de evolutie van interactieve voertuigtechnologieën. Deze ontwikkeling benadrukt de groeiende trend van kunstmatige intelligentie in de automobielindustrie en belooft een meer intuïtieve en betrokken ervaring voor bestuurders en passagiers.

In het nieuws. Peugeot zal een proefversie van ChatGPT lanceren, die verbinding kan maken met voertuigbedieningen. De chatbot kan ook een breed scala aan vragen kan beantwoorden, variërend van algemene informatie tot navigatievragen.

  • Deze dienst wordt gelanceerd in vijf landen: Frankrijk, het VK, Duitsland, Italië en Spanje. De bedoeling is dat de dienst dit jaar nog een standaardfunctie wordt.
  • Concurrenten zoals Mercedes-Benz en Volkswagen hebben ook aangekondigd ChatGPT te gebruiken voor vergelijkbare doeleinden in hun voertuigen.

Zoom in. Jerome Micheron, directeur van Peugeot’s Product Plan, meldde dat ChatGPT zal worden geïntroduceerd in alle auto’s. Inclusief het nieuwe e-3008 model en kleine commerciële voertuigen.

  • Mercedes-Benz startte vorig jaar in de VS een proef waarbij bestuurders ChatGPT konden gebruiken. Dat leidde tot natuurlijkere reacties en een breder scala aan verzoeken, van reisbestemmingen tot diner suggesties.
  • Volkswagen kondigde eerder deze maand aan dat haar stemassistent ChatGPT zal integreren voor interactieve dialogen met bestuurders.

Zoom out. De stap van Peugeot om ChatGPT te integreren weerspiegelt een bredere beweging in de auto-industrie naar meer geavanceerde en AI-gestuurde technologieën.

  • Peugeot introduceert ook een nieuwe achtjarige garantie voor de e-3008, in een poging meer bestuurders over te halen over te stappen op elektrische voertuigen, wat een belangrijke verschuiving in hun bedrijfsstrategie en de industrie als geheel aangeeft.
Meer