Positieve berichten over mogelijk vaccin jagen Amerikaanse aandelenbeurzen hoger

De drie belangrijkste Amerikaanse aandelenbeurzen gaan ook woensdag opnieuw hoger, na positief nieuws over een potentieel vaccin en beter dan verwachte resultaten van de zakenbank Goldman Sachs.

De Dow Jones eindigt 228 punten hoger, een winst van 0,9 procent. De index stijgt nu al vier dagen op rij. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq Composite gaan respectievelijk 0,9 en 0,4 procent hoger.

Het beursenthousiasme berust op veelbelovende studieresultaten met betrekking tot een mogelijk coronavaccin van farmabedrijf Moderna. Dat vaccin veroorzaakte de gewenste immuunrespons bij alle 45 proefpersonen, zonder dat hun veiligheid in het gedrang kwam. Eind juli start het bedrijf een laatste grote klinische proef met het middel. Het aandeel Moderna gaat bijna 10 procent hoger.

Aandelen die baat hebben bij de heropening van de economie profiteren van zoveel positief vaccin-nieuws. American Airlines, United Airlines en Royal Caribbean voegen alle meer dan 14 procent toe.

De zakenbank Goldman Sachs overtrof de winstverwachtingen van analisten ruimschoots. Het aandeel stijgt een procent.

Ook Apple gaat 0,7 procent hoger na een uitspraak van het Europees Gerechtshof dat een klacht van de Europese Commissie verwierp. Apple moet geen 13 miljard euro aan achterstallige belastingen aan Ierland betalen.

Olie gaat 1,7 procent hoger. Een vat WTI kost donderdagavond 41 dollar. Goud beweegt amper en noteert net als dinsdag tegen 1.814 dollar voor een try ounce (31,1 gram). De euro gaat 0,13 procent hoger tegenover de Amerikaanse dollar. Amerikanen moeten voor de eenheidsmunt nu 1,141 dollar betalen. De bitcoin tenslotte gaat 0,86 procent lager en kost woensdagavond 9.184 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20