Porsche Design viert vijftigste verjaardag met speciale editie van iconisch model

De Duitse autobouwer Porsche brengt een speciale editie van zijn iconisch model 911 op de markt. Dat gebeurt ter gelegenheid van de viering van de vijftigste verjaardag van Porsche Design. Van dit exclusieve type 911 Edition 50 Years Porsche Design worden in totaal slechts 750 exemplaren gebouwd. Er is tevens een exemplaar van het type van vijftig jaar geleden gerestaureerd.

Om de verjaardag van de divisie te vieren, worden nog een aantal andere bijzondere producten op de markt gebracht, waaronder het horloge Chronograph 1 dat Porsche Design vijftig jaar geleden als eerste product lanceerde. In het Porsche Museum in Stuttgart is ook een bijzondere tentoonstelling rond de divisie opgezet.

Ferdinand Alexander Porsche

Porsche Design werd in 1972 opgericht door Ferdinand Alexander Porsche, die de legendarische 911 heeft ontworpen en de kleinzoon is van Ferdinand Porsche, oprichter van de Duitse sportwagenbouwer.

Het horloge Chronograph 1 was het eerste product dat door Porsche Design werd ontwikkeld. Het uurwerk was in eerste instantie bedoeld om werknemers van de autobouwer voor gedane inspanningen te belonen.

De Chronograph 1 was geïnspireerd op de instrumenten op het dashboard van de sportwagen en brak daarmee alle traditionele codes van het horlogedesign. Daarentegen moest het uurwerk het design-ethos van Porsche, waarbij vorm en functie naadloos op elkaar moesten inspelen, uitstralen.

Ook de volgende halve eeuw heeft Porsche Design de identiteit van de autobouwer naar andere lifestyle-producten proberen te vertalen.

De nieuwe horloges vormen onderdeel van de nieuwe 50-Year Porsche Design Capsule Collection die ook zonnebrillen, kleding, sneakers, accessoires en reiskoffers omvat, die allemaal in beperkte oplage worden aangeboden.

De verzameling telt vijfhonderd exemplaren van het horloge Chronograph 1 – 1972 Limited Edition, waarin verwezen wordt naar het debuut van de collectie, maar waarin verder hedendaagse technologie werd verwerkt. Alle horloges worden door Porsche Design in het eigen atelier in Solothurn (Zwitserland) geproduceerd.

Veiling

Ter gelegenheid van de viering van de vijftigste verjaardag lanceerde Porsche ook twee nieuwe sportwagens. Daarbij werd een Porsche 911 S 2.4 Targa uit 1972 volledig gerestaureerd.

De wagen, voorzien van een handtekening van Ferdinand Alexander Porsche, zal eind dit jaar door een online veiling bij Sotheby’s in New York worden verkocht. De restauratie nam twee jaar in beslag en werd door Porsche Classic uitgevoerd.

Daarnaast lanceerde de constructeur ook nog de 911 Edition 50 Years Porsche Design, die tegen een prijs van 175.000 euro te koop wordt aangeboden. Beide modellen kunnen in het Porsche Museum tot half juli worden bewonderd.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.