Populariteit Poetin nooit zo laag

De populariteit van de Russische president Vladimir Poetin is nog nooit zo laag geweest. Dat blijkt uit een peiling van het opiniebureau Levada.

Ook in Rusland slaat de coronacrisis om zich heen. Rusland is het Europese land met een van de grootste besmettingsgraden, op dit moment. Dat wordt president Poetin niet in dank afgenomen.

Laagste cijfer ooit

Slechts 69 procent van de Russen, nog steeds een hoog aantal, staat achter de beslissingen van de president. Dat is het laagste cijfer ooit.

Volgens het Levada Center heeft Poetin die steun enkel nog te danken aan de oudere bevolking en de Russen op het platteland. Nog volgens Levada hebben net die mensen beperkte mogelijkheden om zich wat te verbeteren.

Jongeren

In de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar is de steun voor het beleid van Poetin gezakt naar 12 procent. De peiling is vorige maand gehouden, op het moment dat er in Rusland meer besmettingen waren dan in buurland China. De situatie lijkt er momenteel echter niet op te verbeteren.

Naast de coronacrisis die Rusland teistert, heeft de bevolking ook te lijden onder de kelderende olieprijzen. Daarnaast is een groot deel van de Russen zeer ontevreden omdat ze te weinig staatssteun krijgen.

Lees meer:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20