Politici in vuurlinie op sociale media, en onder spotlight in kranten

Conner Rousseau (Vooruit) vierde z’n 29ste verjaardag in mineur dit weekend: hij belandde op de spoeddienst van het ziekenhuis, met een cyste op zijn nier. Die moet eruit: in december volgt een operatie. Dat deelde hij zelf mee op Instagram. Wat volgde waren veel aanmoedigingen, maar ook een stroom bagger, waarbij zelfs doodsverwensingen waren.

  • Dat deed zijn jongere zus, Eloïs, fel reageren op Twitter. Meteen kreeg ze een interview in Het Laatste Nieuws, de krant die toch altijd dat tikje extra aandacht geeft aan het wel en wee van politici in hun privéleven.
  • “Op het moment dat mijn broer met veel pijn in het ziekenhuis lag en de dokters nog niet eens wisten hoe erg het was, lazen wij al commentaren van mensen die hoopten ‘dat hij niet meer zou ontwaken’. Dat kwam hard aan. Ik verwacht niet dat iedereen het eens is met zijn politieke visie, en ik weet ook dat Conner als populaire politicus nu eenmaal veel wind vangt, maar gezondheid staat daar toch boven? Enfin, dat dácht ik. Want blijkbaar vonden veel mensen het toch nodig om te lachen met het feit dat mijn broer in het ziekenhuis lag.”
  • Rousseau was niet de enige die dit weekend bagger ving. Want nadat Peter De Roover, de fractieleider van N-VA in de Kamer, en Els van Doesburg, schepen van N-VA in Antwerpen, hun verloving op sociale media hadden aangekondigd, kregen ze ook een berg (negatieve) reacties.
  • Daarbij focusten heel wat mensen op het leeftijdsverschil tussen de 59-jarige De Roover en de 32-jarige van Doesburg, ooit medewerkster van De Roover in de Kamer. En uiteraard waren een aantal reacties ver beneden elke vorm van beleefdheid, kenmerkend voor Twitter, Facebook en Instagram. Opvallend: ook in dit geval kreeg het koppel zelfs twee artikels op HLN.be, en in De Gazet Van Antwerpen volgde zelfs een hele analyse over ‘koppels met een leeftijdsverschil’. 
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20