Pfizer verkocht voor 7,8 miljard dollar aan coronavaccins in het tweede kwartaal

De farmareus Pfizer blijft het bijzonder goed doen tijdens de coronacrisis. De verkoop van vaccins heeft het bedrijf maar liefst 7,8 miljard dollar opgeleverd in het tweede kwartaal. De totale kwartaalomzet kwam uit op net geen 19 miljard dollar.

Net zoals tal van andere bedrijven is het farmabedrijf Pfizer naar buitengekomen met de kwartaalresultaten. Uit die resultaten blijkt dat het farmabedrijf goed blijft presteren tijdens de coronacrisis. Vanzelfsprekend blijven de vaccins gedurende de gezondheidscrisis één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor Pfizer. De verkoop van vaccins was tijdens het tweede kwartaal goed voor een omzet van 7,8 miljard dollar. De totale omzet voor de vaccinafdeling kwam daarmee uit op 9,2 miljard dollar.

Gedurende de eerste jaarhelft heeft de vaccinpoot van Pfizer al een omzet van 14,1 miljard dollar gerealiseerd. Dat is een vijfvoud van het resultaat gedurende dezelfde periode vorig jaar.

“Een opmerkelijk kwartaal”

De totale kwartaalomzet kwam uit op 18,98 miljard dollar. Daarmee klopt het bedrijf de verwachtingen van de analisten. Die gingen uit van een omzetcijfer van 18,74 miljard dollar.

“Het tweede kwartaal was in een aantal opzichten opmerkelijk”, zei Albert Bourla, CEO bij Pfizer, in een verklaring. “Het meest zichtbaar zijn de snelheid en efficiëntie van onze inspanningen met BioNTech om de wereld te helpen vaccineren tegen het coronavirus. Wereldwijd zijn er al meer dan een miljard dosissen van het coronavaccin geleverd.”

Pfizer verwacht dat het tegen het einde van het jaar 2,1 miljard dosissen van het vaccin zal geleverd hebben, op basis van de contracten die al ondertekend werden tot medio juli.

Jaarprognose naar boven bijgesteld

De andere afdelingen van Pfizer zagen ook een sterke omzetgroei. De inkomsten van de oncologie-eenheid stegen met 19 procent op jaarbasis tot 3,1 miljard dollar. De ziekenhuispoot van het bedrijf genereerde 2,2 miljard dollar aan inkomsten, een stijging van 21 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De eenheid interne geneeskunde groeide met 5 procent ten opzichte van een jaar geleden tot 2,4 miljard dollar.

Het bedrijf heeft zijn vooruitzichten voor het jaareinde naar boven bijgesteld. Pfizer verwacht nu een omzet te realiseren tussen 78 en 80 miljard dollar. Voorheen werd er nog van uitgegaan dat de jaaromzet ging uitkomen op 70,5 à 72,5 miljard dollar. Pfizer rekent nu voor het hele jaar op een winst van 3,95 à 4,05 dollar per aandeel. Bij vorige prognoses ging het bedrijf nog uit 3,55 à 3,65 dollar per aandeel.

Het aandeel van Pfizer noteerde kort na het luiden van de openingsbel 1,8 procent in het groen.

(evb)

Meer
Laatste update:
Laatste update:
Lees meer...
Markten
BEL20