Persoonlijke lening als de goedkoopste optie

Een persoonlijke lening kan de goedkoopste optie zijn wanneer je extra geld nodig hebt voor het in gang zetten of realiseren van een bepaald project in je leven. Denk hierbij aan een grote verandering in of om je huis, een verbouwing of een opknapbeurt. Dan kan een persoonlijke lening de goedkoopste optie voor je zijn, althans dat denk je misschien in eerste instantie. Aangezien je eerst een goed overzicht moet hebben van je huidige situatie voordat je een persoonlijke lening als goedkoopste optie kan bestempelen. Het is namelijk zo dat geld lenen ook geld kost en je niet blindelings over moet gaan tot het nemen van een lening.  Stap een in dit proces is jezelf de vraag stellen: Is het noodzakelijk om nu al de verandering te bekostigen a.d.h.v een lening? Allicht zit er namelijk speling in je tijdspanne. Je af te leggen pad naar het al dan niet afsluiten van een lening ontdek je hieronder.

Een persoonlijke lening lijkt de stap naar meer geld

Wanneer je denkt dat een persoonlijke lening de goedkoopste optie is, is het van belang dat je goed kijkt naar je huidige financiële situatie. Het klinkt allicht simpel, maar pak een vel papier en schrijf uit wat je huidige inkomsten en uitgaven zijn. Uiteraard kan dat tegenwoordig digitaal ook in een Excelsheet of in diverse apps. Echter kan het ouderwets uitschrijven met pen en papier zorgen voor een duidelijker en meer confronterend overzicht. Schrijf naast je uitgaven en inkomsten ook het kostenplaatje van je gewenste project uit. Het kan zijn dat je jouw oog hebt laten vallen op een nieuwe keuken, of dat je huis aan een nieuwe vloer toe is, of dat je een verre reis wil maken. Al die uitgaven kunnen druk leggen op je normale financiële balans. Zoals hierboven reeds is aangekaart, dien jij je te realiseren dat een persoonlijke lening de goedkoopste optie lijkt naar makkelijk en meer geld erbij krijgen. Echter kost dat je natuurlijk ook geld en moet je wel in staat zijn de lening af te lossen.
Om de lening voor jou dragelijk en realistisch te maken, zijn er bepaalde mogelijkheden beschikbaar.

De voordelen van je persoonlijke lening als goedkoopste geld optie

Wat al onwijs veel scheelt bij een persoonlijke lening is dat je niet verplicht bent om aan te tonen waar je het bedrag voor nodig hebt. Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe televisie, een nieuw interieur of een nieuwe garderobe. Het maakt allemaal niet uit, want de verstrekker heeft niets met de doeleinden van de lening te maken. Dat is uiteraard wel anders als het gaat om de aanschaf van een nieuwe auto of een huis. In dergelijke gevallen is een persoonlijke lening niet de goedkoopste optie en überhaupt geen mogelijke optie. In alle andere gevallen kan een persoonlijke lening zeker wel als goedkoopste en meest interessante mogelijkheid uit de bus komen.

Persoonlijke lening de goedkoopste door de looptijd

Bij een persoonlijke lening verkrijg je de meest voordelige optie a.d.h.v. de grootorde van het leenbedrag. Namelijk hoe lager het leenbedrag, hoe lager de looptijd van de lening zal zijn. Dat is namelijk bij de wet zo bepaald en daarbij moet je looptijden tussen de 2 jaar en 20 jaar in je achterhoofd houden. Voornamelijk de verstrekker van de lening bepaalt hoe lang de looptijd kan duren. Die kan namelijk bepalen hoeveel tijd je krijgt op grond van het leenbedrag om de lening af te betalen.

Wanneer het om relatief lage bedragen gaat, is het hoe dan ook voordeliger om een korte looptijd te hanteren. Zo behoud je namelijk een laag rentepercentage. Het leenbedrag zo laag mogelijk houden, is dus een gouden tip voor jezelf om een zo goedkoop mogelijke persoonlijke lening aan te gaan.

Geld lenen kost ook geld

Soms zou je het over het hoofd kunnen zien, maar geld lenen kost ook geld. Het is dan ook niet zo dat een persoonlijke lening per definitie de goedkoopste is als het gaat om het creëren van een extra budget. Dat omdat je toch op den duur, weliswaar uitgesmeerd over een periode, het bedrag plus rente dient te kunnen aflossen. De looptijd van je lening is afhankelijk van het bedrag dat je maandelijks te besteden hebt en de afbetaling daarvan kan in het gedrang komen door fluctuerende inkomsten.
Is het zo dat je meer gaat verdienen, zou het zo kunnen zijn dat je looptijd afneemt. Echter bedenk van tevoren dus een aantal zaken grondig voor je overgaat tot een persoonlijke lening. In hoeverre is er nu de noodzaak tot de aanschaf van de materie, dan wel fysiek dan wel mentaal. Onder mentale materie moet je reizen en dergelijke scharen. Het zijn namelijk niet tastbare goederen die wel om een flink budget vragen. Mocht je antwoord zijn dat de urgentie dusdanig hoog is dat je over wilt gaan tot een lening, bedenk je dan hoe je de persoonlijke lening voor jou het goedkoopst kan maken.

Meer