Winkelpersoneel Delhaize krijgt mondmaskers

Het winkelpersoneel van Delhaize krijgt vanaf overmorgen mondmaskers. Dat meldt de vakbond ACV Puls. De sociale onrust bij de supermarktketen is evenwel nog niet gaan liggen.

Twee Brusselse winkels van Delhaize zijn donderdag niet opengegaan voor klanten omdat het personeel er staakt. Dat meldt woordvoerder Roel Dekelver van de supermarktketen. Woensdag waren er ook al vier winkels onverwacht dicht door personeelsprotest, drie in Brussel en een winkel in Namen. In Vlaanderen verloopt alles voor zover bekend normaal.

Aan de basis van de sociale onrust liggen onderhandelingen over een compensatie voor het personeel dat de voorbije dagen en weken door de coronacrisis extra inspanningen moest leveren. Er was een akkoord tussen de directie en de vakbonden, met onder meer een premie en extra vakantiedagen, maar dat werd op de werkvloer niet overal aanvaard.

Voorlopig akkoord

Woensdagavond kwam er dan een nieuw protocolakkoord uit de bus. De bonden leggen dat nu opnieuw voor aan het personeel. De directie wil niet ingaan op de inhoud van het nieuwe akkoord, maar in ‘De Ochtend’ op Radio 1 gaf Kristel Van Damme van ACV Puls wel enkele details. Zo zijn er afspraken gemaakt over mondmaskers, die vanaf het weekend ter beschikking gesteld zouden worden van het personeel. Daarnaast wordt er winkel per winkel regelmatig overleg ingevoerd om na te gaan of de maatregelen voldoende zijn.

Van Damme merkte nog op dat er in winkels waar klanten zich goed gedragen, minder onrust heerst. Ze riep supermarktklanten nog eens op om alleen inkopen te gaan doen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20