Paul McCartney’s fabuleuze rijkdom

Wanneer rijke mensen door een scheidingsprocedure gaan, betekent dat niet enkel dat hun fortuin wordt gehalveerd; ze moeten er ook nog eens bijnemen dat de omvang van hun hele hebben en houden in de media verschijnt. Dat overkwam ex-Beatle Paul McCartney, die onlangs van zijn tweede vrouw Heather Mills scheidde. Volgens een artikel in de Daily Mail bezit McCartney net geen € 500 miljoen. (Mills schatte zijn fortuin op € 800 miljoen).

De rockster bezit een aantal luxehuizen in verschillende delen van de wereld, evenals een grote kunstverzameling en hij heeft een kleine € 20 miljoen op de bank staan. Maar het gros van zijn weelde zit in zakelijke belangen, voor een totaal van meer dan € 300 miljoen. Het gaat dan om de auteursrechten op de Beatlessongs en aandelen in bedrijven die actief zijn in de muziekwereld, waaronde Apple Corps.

De Daily Mail maakte volgende inventaris van McCartney’s vastgoed:

·         Een appartement in midtown Manhattan, gekocht in 1984

·         Een huis op Long Island

·         Een huis in Beverly Hills

·         Een domein van 6.000 hectare bij Peasmarsh in East Sussex (VK), waar hij het gros van zijn leven doorbracht met Linda Eastman

·         Een landhuis in Mull of Kintyre, Schotland

·         Een burgerhuis in St. John’s Wood, Londen

·         Verschillende eigendommen in East Sussex, Essex, Somerset en Merseyside.

Volgens rechter Justice Bennett, die de echtscheidingszaak met Heather Mills in goede banen trachtte te leiden, was Paul McCartney in 1999, toen hij Heather trouwde, al ‘fabelachtig rijk’ en werd die rijkdom vooral vergaard ten tijde van zijn eerste huwelijk met Linda Eastman.  

Ondanks deze astronomische rijkdom, die hij de laatste 40 jaar van zijn leven verzamelde, leidt Sir Paul ‘een eerder eenvoudig en normaal leven’, aldus de rechter. Zo is McCartney niet te beroerd om in Londen met het openbaar vervoer te reizen. Verder is algemeen geweten dat Macca’s kinderen zelden of nooit uitzonderlijke veiligeidsmaatregelen hebben genoten en ze gewoon openbaar onderwijs hebben gevolgd.

Toen Mills om de financiering van uitgebreide veiligheidsmaatregelen voor hun dochter Beatrice bedelde, antwoordde McCartney dat hij daar niet voor zou betalen. ‘Het zondert kinderen af van hun leeftijdsgenoten en maakt hen een voorwerp van nieuwsgierigheid en spot. Zulke kinderen leven in gouden kooien,’ aldus de ex-Beatle. [foto]

Meer