Paleisrevolutie bij Juventus: Agnelli en co stappen op na onderzoek boekhoudfraude

Andrea Agnelli, een telg van de beroemdste Italiaanse zakendynastie, is geen voorzitter meer van de Turijnse voetbalclub Juventus. Hij zet een stap opzij bij het beursgenoteerde bedrijf omwille van een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden in de boekhouding.

Waarom is dit belangrijk?

Opnieuw zijn er grote manoeuvres aan de gang bij een Europese topclub, nadat recentelijk Liverpool, Manchester United en PSG aankondigden nieuwe aandeelhouders te zoeken.

In het nieuws: De clan-Agnelli, via de holding Exor meerderheidsaandeelhouder van Juventus Turijn, draagt financieel expert Gianluca Ferrero voor als nieuwe voorzitter van de club. Hij vervangt Andrea Agnelli, die maandagavond ontslag nam.

Tabula rasa: Niet alleen Agnelli stapt op, maar de volledige raad van bestuur waaronder vicevoorzitter en ex-speler Pavel Nedved en CEO Maurizio Arrivabene. Die laatste geeft zijn bestuurderszitje af, maar blijft voorlopig wel nog aan als CEO. Er is naa

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.