‘Overnamebod op KPN in de maak’

Twee investeringsfondsen bereiden een overnamebod op KPN voor, meldt The Wall Street Journal. Het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak zouden samen zo’n 12,5 miljard euro over hebben voor de Nederlandse marktleider in telecommunicatie.

De geboden prijs per aandeel zou daarmee boven de 3 euro uitkomen. De handel in KPN sloot woensdag op 2,88 euro per aandeel, waarmee het bedrijf op dit moment in totaal ongeveer 12 miljard euro waard is.

De investeringsfondsen zouden volgens de Amerikaanse zakenkrant een onderzoek van de boeken voorbereiden, met het doel om nog deze lente een formeel bod te doen op KPN. Het is daarbij niet uitgesloten dat EQT en Stonepeak een extra partij onder de arm nemen voor de overname, aldus ingewijden. Ook concurrentie van andere geïnteresseerde partijen is niet uitgesloten.

Geruchten

De jongste tijd waren er al heel wat geruchten over een mogelijke overname van KPN door de Zweedse investeerder EQT. Sowieso wordt KPN de laatste jaren door analisten wel vaker als overnameprooi gezien. Dat de Zweden kansen zien in de telecomwereld is bekend. Eerder telde EQT, met hoofdkantoor in Stockholm, al miljarden euro’s neer voor Zayo Group, een bedrijf dat actief is in glasvezelnetwerken. Ook investeerde EQT onder meer in het Nederlandse DELTA Fiber.

Medewerking Nederlandse overheid

Voor een succesvolle overname is zowel medewerking van de Nederlandse staat als van KPN zelf nodig. De overheid, die de telecomsector onder de kritieke infrastructuur rekent, kan een overname blokkeren als de nationale veiligheid of het algemene belang wordt geschaad. Of KPN geïnteresseerd is in het bod, blijft ook nog de vraag. KPN-topman Joost Farweck zei eerder dat KPN het financieel goed voor elkaar heeft en de hulp van investeerders niet nodig heeft.

Lees ook: Telecomreus KPN pompt vers geld in Leuvens blockchainbedrijf SettleMint

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20