Telecomreus KPN pompt vers geld in Leuvens blockchainbedrijf SettleMint

Roderik van der Veer en Matthew Van Niekerk, de stichters van SettleMint

Het Leuvense blockchainbedrijf SettleMint haalt 1,9 miljoen euro vers kapitaal op. Een van de investeerders is de Nederlandse telecomgroep KPN, die ook commerciële samenwerking onderzoekt.

De financieringsronde voor SettleMint werd maandag bekendgemaakt. Naast KPN Ventures, de investeringstak van KPN, neemt ook de Britse investeerder Medici Ventures deel. Hoeveel elke partij investeert, werd niet publiek gemaakt. Na deze verse kapitaalinjectie van 1,9 miljoen euro komt de totale financiering van de Leuvense start-up uit op 5,5 miljoen euro.

Het groeikapitaal dient voor de verdere commercialisering van SettleMints blockchain-technologie binnen en buiten Europa. Het bedrijf probeert een plaatsje op de markt te veroveren met een product dat weinig programmering vergt en makkelijk in IT-systemen te integreren is.

Commerciële samenwerking

SettleMint en KPN zeggen dat er meer belangstelling voor blockchain komt, zowel bij bedrijven als bij overheden. ‘We verwachten dat deze technologie de komende jaren op volle schaal zal worden toegepast en zo zal uitgroeien tot een wijdverspreid onderdeel van IT-infrastructuur’, zegt SettleMint.

KPN beperkt zich niet tot de rol van kapitaalverschaffer. De technologie van SettleMint zal deels aangeboden worden in KPN’s eigen marktplaats voor software-ontwikkelaars. ‘We evalueren op dit moment een aantal andere domeinen voor mogelijke commerciële samenwerking tussen SettleMint en KPN’, zegt Sjoerd Spanjer van KPN Ventures.