Overdosis Elon Musk: is Twitter herleid tot het dagboek van de eigenaar?

De afgelopen dagen is het bijna onmogelijk geworden om de tweets en antwoorden van Elon Musk te missen op het sociale netwerk dat hij onlangs heeft gekocht. Gaat het om een technisch probleem of ligt een verborgen verlangen naar meer zichtbaarheid aan de basis?

In het nieuws: De nieuwsfeed van Twitter lijkt steeds meer op een platform gewijd aan Elon Musk.

De details: Als je op Twitter gaat, is het bijna onmogelijk om de gedachten van Elon Musk te missen. De nieuwsfeed die ons zou kunnen interesseren, de “Voor jou” pagina, wordt overstemd door zijn tweets.

  • Je hoeft de eigenaar van Twitter niet te volgen om de tsunami van zijn tweets mee te maken.
  • Niet alle gebruikers signaleren de stroom Musk-tweets in hun feed.
  • De enige manier om de tsunami te stoppen, lijkt om Musk te blokkeren.

Uitgezoomd: Elon Musk klaagde onlangs bij zijn teams dat zijn tweets veel minder bekeken werden dan voorheen.

  • Hij vroeg enkele ingenieurs om de kwestie te onderzoeken.
  • Een van hen gaf aan dat de Twittergebruikers simpelweg minder aandacht hebben voor zijn berichten. Resultaat: hij werd op staande voet ontslagen.
  • Musk zou volgens Amerikaanse media ook ontstemd zijn dat zijn tweets over de Super Bowl minder aandacht kregen dan die van Amerikaans president Joe Biden.

De grote vraag: Gaat het om een tijdelijk technisch probleem, of vraagt Musk bewust om de algoritmes zo af te stellen dat hij alomtegenwoordig is? Hij zegt zelf dat er aan een oplossing werd gewerkt. En die kan maar beter snel komen, want in zijn zoektocht naar zichtbaarheid zouden zijn volgelingen hem wel eens beu kunnen raken.

Meer