Orchestra Prémaman verkast uit Vlaanderen

De Franse babywinkel Orchestra Prémaman sluit zijn twaalf Vlaamse winkels en doet alleen voort in Brussel en Wallonië. Vorige week werd de noodlijdende keten nog overgenomen door oprichter Pierre Mestre.

Orchestra Prémaman heeft het altijd moeilijk gehad in Vlaanderen. De winkels zijn nooit echt een succes geworden. ‘We konden klanten uit het noorden van België nooit overtuigen’, zegt Mestre aan de Franstalige zakenkrant L’Echo.

In Wallonië en Brussel ging het beter, maar ook daar waren er problemen. Nog voor de coronacrisis was de groep al bezig aan een reddingsplan, waarmee 19 van de 53 winkels gered konden worden. Corona is daar echter tussen komen fietsen, waardoor er drastischer maatregelen moesten getroffen worden. In totaal sluiten er 41 winkels in alle landsdelen. Orchestra Prémaman zou in twee maanden 100 miljoen euro zijn verloren.

Oprichter neemt teugels in handen

Vorige week werd de groep, die al drie keer van eigenaar veranderde, opnieuw overgenomen door oprichter Pierre Mestre. Die koopt de tien meest winstgevende vestigingen in België, waardoor 122 jobs gered zouden worden.

De vakbonden zijn het echter niet eens met die overname. Ze beschuldigen Mestre ervan aan de basis te liggen van de problemen bij de groep, maar dat ontkent hij.

De kledingketen E5 Mode maakte een half jaar geleden nog de omgekeerde beweging door zich terug te trekken uit Wallonië. ‘Onze kleren zijn niet genoeg afgestemd op een Waals publiek’, klonk het toen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20