Nieuwe eigenaar E5 Mode: ‘Walen lusten onze kleding niet’

De Belgische kledingketen E5 Mode trekt zich volledig terug uit Wallonië. ‘Ik stel vast dat ons aanbod is afgestemd op een Vlaams publiek, en onvoldoende op het Waalse publiek’, zegt de nieuwe CEO Frédéric Helderweirt.

Alle twaalf winkels in Wallonië verdwijnen vanaf april tot in 2021, afhankelijk van hun huurcontracten. Daardoor verdwijnen er 41 jobs.

Volgens het bedrijf zijn Vlaanderen en Wallonië op kledingvlak twee verschillende markten. ‘In de Waalse markt wordt het gamma van E5 Mode gezien als kleding die niet voor elke dag is. In Vlaanderen is dat helemaal anders’, geeft de nieuwe eigenaar en CEO Frédéric Helderweirt als uitleg.

‘Daarenboven hebben we met 12 winkels onvoldoende schaal om de hele infrastructuur en marketing te kunnen dragen. Dat zijn de voornaamste redenen waarom onze Waalse winkels niet rendabel zijn.’

In de Waalse markt wordt het gamma van E5 Mode gezien als kleding die niet voor elke dag is. In Vlaanderen is dat helemaal anders

Frédéric Helderweirt, eigenaar E5 Mode

E5 Mode gaat zich alleen concentreren op de Vlaamse winkels. ‘Uiteraard blijft onze webshop wel beschikbaar in beide landstalen, om onze Waalse klanten te bedienen’, zegt de CEO. De ketens heeft geen winkels in Brussel.

Fréderic Helderweirt, de nieuwe eigenaar van E5 Mode

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20