Opvallend weinig geruchten rond ontwikkelaarscongres Apple

Luttele dagen voor de keynote van Apple CEO Tim Cook op het ontwikkelaarscongres, komende maandag, is nog maar weinig bekend over wat er wordt aangekondigd. Er wordt gespeculeerd over een nieuw lockscreen voor de iPhone en een MacBook Air met een nieuwe chip.

Volgens de laatste geruchten wordt iOS 16 voorzien van ‘wallpapers met widget-achtige mogelijkheden’, een omschrijving die voor velerlei uitleg vatbaar is.

Het kan zijn dat de achtergrond op het toegangsscherm meer nuttige informatie toont, zoals een volgende agenda-afspraak.

Wel lijkt de iPhone een always on-scherm te krijgen, die Apple al voor ogen had voor iOS 13. Daarbij wordt het scherm, net als bij de Apple Watch, bijvoorbeeld één keer per minuut bijgewerkt, waardoor informatie voor langere tijd op het scherm kan worden weergegeven.

iPadOS 16 zal nieuwe multitaskingfuncties bevatten, stelt onder meer analist Mark Gurman. Gebruikers kunnen onder meer de appvensters aanpassen.

De iPhone 14 Pro krijgt dit najaar naar verwachting een A16 Bionic-chip en een 48-megapixelcamera aan de achterkant, maar die details worden volgende week vermoedelijk niet gedeeld. Per slot van rekening gaat het om software. Naast iOS 16 zullen watchOS 9, macOS 13 en tvOS 16 uit de doeken worden gedaan.

Apple zou echter toch van plan zijn om tijdens WWDC 2022 hardware te laten zien. Er wordt gespeculeerd over een MacBook Air met M2-chip, al schijnt het niet te gaan om een heel nieuw ontwerp waarvan al langer sprake is. Verder is er een kans dat Apple zijn eerste AR-bril aankondigt of in elk geval toelicht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20