Openbaarvervoermaatschappijen gaan massaal aanwerven dit jaar

De Belgische openbaarvervoermaatschappijen in België – NMBS, De Lijn, MIVB en TEC – verwachten dit jaar meer dan 3.400 nieuwe medewerkers aan te werven.

De meeste vacatures zullen er zijn bij spoorwegmaatschappij NMBS. Zij zei donderdag dat ze dit jaar op zoek gaat naar bijna 1.300 nieuwe werknemers. Daarvoor zullen er samen met HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel, verschillende aanwervingsacties worden georganiseerd. Het geplande aantal aanwervingen bij de NMBS ligt in lijn met dat van vorig jaar.

De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn verwacht dit jaar 800 nieuwe personeelsleden nodig te hebben, meer bepaald 525 chauffeurs, 150 technici en nog eens 125 mensen op de andere diensten. Vorig jaar werden 150 chauffeurs meer aangeworven, maar dat was nodig om een tekort weg te werken.

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij verwacht dit jaar minstens 765 aanwervingen, aldus woordvoerster An Van hamme: 593 bestuurders, 74 technische profielen (zoals burgerlijk en industrieel ingenieurs, elektriciens en elektromechanici) en 98 mensen in andere diensten (veiligheid, ondersteunende functies …). Vorig jaar waren er bij de MIVB 1.236 aanwervingen.

Bij de Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC ten slotte, zouden er dit jaar 555 nieuwe mensen aan de slag kunnen, van wie 400 chauffeurs. Meer informatie op de jobsites van de verschillende openbaarvervoermaatschappijen: www.despoorwegenwervenaan.be, jobs.delijn.be, jobs.stib-mivb.be en jobs.letec.be.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20