OPEC mist opnieuw: olieprijzen dalen het meest in 6 maanden

Terwijl iedereen vreesde dat de prijs van een vat olie de gevreesde 100 dollar zou bereiken, zorgen bezorgdheden over de wereldeconomie opnieuw voor een daling van de prijzen.

Waarom is dit belangrijk?

Al een jaar lang proberen de OPEC en haar bondgenoten de olieprijzen te verhogen door hun productie te verlagen. Telkens bleek dit een even effectief als tijdelijk wapen te zijn. Angsten voor de wereldeconomie krijgen steeds de overhand in een wereld die nog steeds wordt gedomineerd door hoge inflatie, hoge rentetarieven en zwakke groei.

In het nieuws: de prijzen van Brent en WTI ruwe olie zijn deze week sterk gedaald.

  • De prijs van een vat Brent-olie, die als referentie geldt in Europa, is deze week met meer dan 11 procent gedaald, de grootste daling sinds maart. De prijs staat nu op 84 dollar. Brent heeft dus de prijs herwonnen die het had vóór de recente stijging vorige maand.
  • Een vat WTI-olie, dat als referentie geldt in de Verenigde Staten, staat nu op 81 dollar, een daling van 9 procent deze week.

De obliga

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer