Op Instagram is Londen populairste Europese hoofdstad

Van alle Europese steden geniet Londen op het online fotoplatform Instagram de grootste populariteit, maar de Champs-Élysées in Parijs tonen zich de meest fotogenieke attractie. Dat blijkt uit een analyse van het autoverhuurbedrijf Hertz Europe over de populariteit van de Europese steden op Instagram.

Op het ogenblik van het onderzoek bleek Londen met 90,9 miljoen foto’s lijstaanvoerder, gevolgd door Parijs (76,9 miljoen) en Barcelona (34,9 miljoen). De rest van de top vijf bestond uit Moskou (33,4 miljoen) en Berlijn (26,7 miljoen).

Champs-Élysées

De top tien is verder samengesteld uit Madrid (23,6 miljoen), Amsterdam (20,8 miljoen), Ankara (18,8 miljoen), Rome (16,7 miljoen) en Praag (10,8 miljoen).

Hertz registreerde verder dat in Londen de Big Ben met 2,7 miljoen beelden de meest populaire attractie bleek, gevolgd door het London Eye (2,2 miljoen), de Tower Bridge (1,4 miljoen), Westminster (0,9 miljoen) en Buckingham Palace (0,7 miljoen).

Er wordt echter aan toegevoegd dat Parijs met de Champs-Élysées, waarvan 5,5 miljoen beelden werden geregistreerd, de meest populaire attractie van heel Europa op zijn grondgebied heeft. Op de tweede plaats staat de Eiffeltoren met 4,1 miljoen beelden, gevolgd door Disneyland Parijs (2,1 miljoen), het Louvre (2 miljoen) en de kathedraal Notre-Dame (1,5 miljoen).

Berlijnse Muur

In Berlijn konden geen verrassingen worden gemeld. Van de Berlijnse Muur werden immers bijna 0,58 miljoen beelden geregistreerd. Andere populaire locaties in de Duitse hoofdstad blijken de Alexanderplatz (0,36 miljoen), de Fernsehturm (0,34 miljoen), de East Side Gallery (0,27 miljoen) en de Reichstag (0,20 miljoen).

In Rome eindigde het Vaticaan op de eerste plaats met 1,3 miljoen beelden, gevolgd door het Collosseum (0,90 miljoen), het Pantheon (0,56 miljoen) en het Trevi-fontein (0,49 miljoen).

In Barcelona ging de voorkeur naar La Sagrada Familia met 1,5 miljoen beelden, gevolgd door het voetbalstadion Camp Nou (1 miljoen) en Montserrat (0,5 miljoen).

Meer