Vergrijzing bij Facebook: jongeren kiezen voor Snapchat en Instagram

Facebook wordt steeds populairder bij ouderen terwijl jongerenafhaken. Zo zijn 12- tot 24-jarigen vooral actief op hippere platformen zoalsInstagram en Snapchat.

Steeds meer 55-plussers gebruiken Facebook, waarmee ze de grootste bevolkingsgroep op het sociale platform zijn in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit een verslag van het onderzoeksbureau eMarketer. Opmerkelijk is dat tieners en volwassen veel minder actief zijn.

Toch stappen de jonge gebruikers niet af dankzij Instagram dat Facebook in 2012 overkocht. Maar heel wat jongeren lijken naar andere platformen over te lopen zoals Snapchat. En dat is niet van Mark Zuckerberg. Ongeveer 43 procent van de Britse sociale mediagebruikers is actief op Snapchat, een verdubbeling van de laatste drie jaar. 

“Facebook heeft een tienerprobleem”

De eMarketer-analist Bill Fisher concludeerde het volgende: “Facebook heeft een tienerprobleem. Deze recente cijfers bevestigen dat dat niet enkel een theorie is. Tot nu toe heeft Instagram de ‘platform shifter’ kunnen opvangen, maar het meest populaire platform bij het jongere publiek is Snapchat. Er zijn nu voortekens dat jongere mensen op sociale media massaal naar Snapchat overlopen.” Ouderen mensen zouden later internettrends opnemen, maar uiteindelijk gaan ze ook nieuwigheden overnemen. Dat zegt analist Richard Broughton in de Britse krant The Guardian.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20