Op de markten deze week: bbp in de VS en kwartaalcijfers van Meta, Google, Amazon en Microsoft

Na Tesla, ASML, TSMC en Netflix vorige week, evenals verschillende Amerikaanse banken, is het nu de beurt aan diverse grote technologiebedrijven om hun kwartaalresultaten te presenteren.

Waarom is dit belangrijk?

Hoe zal de explosieve geopolitieke situatie de aandelenmarkten impacteren? Dat is een vraag die veel beleggers bezighoudt. De beurzen zullen de komende maanden ook beïnvloed worden door twee belangrijke trends: het beleid van centrale banken en bedrijfsresultaten.

Bbp en PCE

  • Op donderdag wordt de eerste schatting van het Amerikaanse bbp voor het derde kwartaal gepubliceerd. Er wordt gesproken over een jaarlijkse groei van 4,3 procent van de Amerikaanse economie.
  • Op vrijdag wordt de favoriete indicator van de Fed, namelijk de Personal Consumption Expenditures (PCE) Index of de persoonlijke consumptieuitgaven, onthuld voor de afgelopen maand. De kernindex, die voedsel- en energiekosten uitsluit, zou in september met 0,3 procent zijn gestegen, zo
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer