Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Ook Britten moeten voortaan binnen blijven

Logo Business AM
Coronacrisis

23/03/2020 | Marc Horckmans | 2 min leestijd

AP

Ook in Groot-Brittannië mogen de burgers in de strijd tegen het coronavirus voortaan alleen nog voor slechts zeer beperkte doeleinden hun woning verlaten. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd. Boris Johnson benadrukte daarbij dat het coronavirus de grootste bedreiging is waarmee zijn land in decennia is geconfronteerd.

Winkelen voor basisbehoeften is nog wel toegelaten. Bovendien kunnen de Britse burgers voor één vorm van lichaamsbeweging per dag de woning verlaten. Dat geldt ook voor medische behoeften en voor absoluut noodzakelijke professionele doelstellingen. De Britten kregen de expliciete waarschuwing geen vrienden of familieleden te ontmoeten met wie ze niet samenleven.

Politie

De politie krijgt de bevoegdheid om de beperkingen van de bewegingsvrijheid af te dwingen. Daarbij zullen ook boetes kunnen worden opgelegd.

In Groot-Brittannië zijn tot nu toe 335 mensen met het virus overleden.

Hoewel winkelen voor essentiële zaken zoals voedsel en medicijnen is toegestaan, wordt de bevolking gevraagd die verplaatsingen zoveel mogelijk te vermijden.

Alle winkels die niet-essentiële goederen verkopen, zoals kleding en elektronische winkels, worden gesloten. Dat geldt ook voor bibliotheken, speeltuinen, sportscholen en gebedshuizen. Alle openbare bijeenkomsten van meer dan twee mensen – met uitzondering van personen uit hetzelfde huishouden – zijn verboden.

Evaluatie

Alle sociale evenementen, inclusief bruiloften en doopfeesten, zijn eveneens verboden. Begrafenissen vallen niet onder de nieuwe beperkingen. Parken blijven open voor lichaamsbeweging, maar dat mag niet tot een samenkomst van meerdere personen leiden.

Boris Johnson kondigde aan dat de beperkingen voortdurend zullen worden herzien. Over drie volgt een evaluatie. ‘De maatregelen zullen worden afgezwakt wanneer blijkt dat een dergelijke versoepeling mogelijk is,’ aldus de Britse premier.

Source: BBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton