Ontslagen tijdens tijdelijke werkloosheid? U krijgt toch de volledige opzeg

Als u momenteel op tijdelijke werkloosheid zit door de coronacrisis en u zal er ook u job door verliezen, moet u toch uw volledige opzeg krijgen. Dat heeft de Kamer woensdag beslist.

Wat is er beslist? Als u ontslagen wordt tijdens de coronacrisis, en u stond op tijdelijke werkloosheid, dan moet u uw volledige opzeg uitbetaald krijgen.

Is dat dan niet normaal? Nee, het is goedkoper om werknemers op technische of tijdelijke werkloosheid te ontslaan. Enkele bedrijven maakten daarvan gebruik om werknemers wiens job sowieso op de schop zat, goedkoop te ontslaan.

Dat kan niet meer. U zal uw volledige opzeg krijgen, alsof u rechtstreeks uit het bedrijf en niet uit de tijdelijke werkloosheid ontslagen werd.

Er is ook slecht nieuws: Jobs die verloren gingen tijdens de eerste fase, vallen nog onder de oude regeling. Voorstelindienster en fractieleidster van sp.a, Meryame Kitir, kreeg het wetsvoorstel wel door de commissie met retroactiviteit, maar dat werd in de Kamer nog teruggetrokken.

Vanaf wanneer gaat de regeling in? Als het goed gaat, wordt de regeling zo snel mogelijk in het Staatsblad gepubliceerd. Er is wel een tegemoetkoming voor tijdelijk werklozen die tussen 1 maart en de publicatie in het Staatsblad een ontslag kregen. Die krijgen een opschorting voor de resterende opzeg. Alles daarvoor bent u wel kwijt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20