‘OnePlus Z wordt begin juli gelanceerd’

De langverwachte OnePlus Z lijkt er dan toch binnenkort aan te komen. De nieuwe, maar vooral goedkopere smartphone van OnePlus zou op 10 juli voorgesteld worden in India. Wanneer het model bij ons te koop zal zijn, is niet bekend.

8AM Tech

In het nieuws: OnePlus zal volgens de laatste geruchten zijn nieuwe, goedkope smartphone OnePlus Z aankondigen op 10 juli in India.

Wat is de OnePlus Z? Na enkele jaren met iets duurdere modellen komt OnePlus dit jaar opnieuw met een goedkopere smartphone. Het toestel krijgt waarschijnlijk de naam OnePlus Z.

  • De geruchten over de OnePlus Z doken begin dit jaar al op. De verwachting was eerst dat het toestel zou voorgesteld worden samen met de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro halverwege april, maar dat was niet het geval.
  • Twee weken geleden bevestigde OnePlus CEO Pete Lau in een interview met Fast Company wel eindelijk het plan om opnieuw goedkopere smartphones te maken. ‘Er is nog steeds een grote groep consumenten die vraagt om meer betaalbare producten van OnePlus’, zei hij toen.
  • Wat we precies mogen verwachten van de OnePlus Z is uiteraard nog niet bekend. Toch zijn er al heel wat geruchten over de smartphone.

Wanneer? Ook de lanceringsdatum van de OnePlus Z blijft tot nu toe geheim. Android Central beweert nu wel uit betrouwbare bron te weten wanneer het toestel in India zal voorgesteld worden: 10 juli.

  • Dat OnePlus het nieuwe model eerst in India lanceert, is geen verrassing. Het merk focust vaak op die markt en lanceerde er vorig jaar ook al een Smart TV. India heeft heel veel nieuwe consumenten met een beperkt budget, de ideale markt dus voor een goedkopere smartphone.
  • Of de OnePlus Z later ook in België te koop zal zijn, is nog niet geweten. CEO Pete Lau stelde in het interview met Fast Company wel dat hij hoopt de nieuwe producten ‘na een aankondiging voor India, later dit jaar ook in Noord-Amerika en Europa op de markt te brengen’.
8AM Tech
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20