Onduidelijkheid over nieuwe regels Netflix die delen van wachtwoorden moeten tegengaan

De streamingdienst Netflix heeft eind januari meer details gedeeld over hoe het wilt vermijden dat gebruikers nog wachtwoorden delen met mensen buiten hun gezin. Die info stond onder meer op de Amerikaanse site van de gigant, maar die is intussen verwijderd.

Waarom is dit belangrijk?

Het stoppen van wachtwoorden delen, is nu de topprioriteit van Netflix. De streamingdienst heeft dat lange tijd getolereerd, maar nu de concurrentie toeneemt, verandert het bedrijf het geweer van schouder.

In het nieuws: Netflix heeft eind januari op de Amerikaanse website (op de helppagina) de regels gedeeld met betrekking tot het delen van wachtwoorden. Een dag later was die info plots verdwenen.

  • Volgens de oorspronkelijke tekst moeten gebruikers minstens één keer per maand inloggen via hun wifi-verbinding thuis.
  • Op die manier kan Netflix achterhalen of mobiele apparaten, zoals laptops of smartphones, deel uitmaken van hetzelfde huishouden. Door één keer per maand thuis in te loggen, kunnen de gezinsleden ook buitenshuis naar films en series blijven kijken via de app.

De details: Na het verwijderen van de info op de Amerikaanse site spreekt Netflix van een communicatiefout.

  • “Info die enkel van toepassing is in Chili, Costa Rica en Peru werd even op onze sites in bepaalde andere landen gepubliceerd”, laat Netflix weten in een reactie tegenover The Streamable.

Opvallend: De informatie is ook al beschikbaar in het Frans. Dat kan erop wijzen dat de nieuwe regels binnenkort ook van toepassing zullen zijn in Frankrijk.

  • In het verleden heeft Netflix al meerdere keren nieuwe functies uitgetest in kleinere markten alvorens ze wereldwijd werden uitgerold.
  • Het valt nog te bezien wanneer de nieuwe regels van toepassing zullen zijn in Europa.

(ns/fjc)

Meer