Oekraïne slaat terug: “Helikopters vernielden oliedepot in Russische stad Belgorod”

Het Oekraïense leger heeft met een raketaanval een olieopslagsite verwoest in de Russische stad Belgorod, volgens een regionale gouverneur. Dat meldt persbureau Reuters.

Vrijdagochtend doken beelden op van raketaanvallen in de Russische stad Belgorod die op minder dan 40 kilometer van de Oekraïense grens ligt. De aanval werd naar verluidt uitgevoerd door twee Oekraïense gevechtshelikopters.

Volgens de Russische staatszender RIA Novosti staan acht tanks met brandstof bij een oliedepot in brand. Nabijgelegen woningen zouden geëvacueerd zijn en er zouden geen gewonden zijn gevallen. Ook Rosneft, de eigenaar van het brandstofdepot, zegt dat er geen gewonden zijn gevallen bij de aanval.

Dat wordt tegengesproken door de regionale gouverneur Vjatsjeslav Gladkov op de berichten-app Telegram, aldus de BBC. Door de ontstane brand zouden zeker twee mensen gewond zijn geraakt.

“Het vuur in het oliedepot ontstond door een luchtaanval van twee helikopters van de Oekraïense luchtmacht die het Russische luchtruim op een lage hoogte zijn binnengevlogen”, aldus Gladkov.

Tegenoffensief

Het is niet de eerste keer sinds het begin van de oorlog dat Oekraïne doelwitten in Belgorod zou hebben aangevallen. Dinsdagsavond vonden er ontploffingen plaats in een munitieopslagplaats.

De Russen ontkennen de aanvallen op hun grondgebied niet. Het Russische staatspersagentschap TASS berichtte er woensdag ook over.  

“Er zijn nu ontploffingen te horen op het grondgebied van Belgorod. Het incident vond plaats in de buurt van het dorp Krasny Oktyabr. Er zijn geen slachtoffers onder de plaatselijke bevolking en er is geen schade op het grondgebied van het dorp. Alle hulpdiensten zijn ter plaatse”, zo citeerde TASS gouverneur Gladkov.

Oekraïne is deze week begonnen aan een stevig tegenoffensief tegen het Russische leger in zijn land. Verschillende dorpen die bezet waren, zijn heroverd.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20