Nvidia omarmt het metaversum met nieuwe software en marktplaatsdeals

Nvidia, een bedrijf dat computeronderdelen ontwikkelt, heeft dinsdag gezegd dat het gratis software zal weggeven aan artiesten en andere makers die virtuele werelden bouwen voor de metaverse. Het bedrijf kondigde ook aan dat het technologiedeals heeft gesloten met verschillende marktplaatsen waar de artiesten hun driedimensionale inhoud kunnen verkopen.

Het metaversum, een term die verwijst naar virtuele en online werelden, leunt zwaar op grafische computertechnologie zoals de hoogstaande chips (halfgeleiders) van Nvidia. De chips van Nvidia zijn in vrijwel elke (gaming)computer te vinden en dus kan het bedrijf zichzelf een van de leiders van de hardware noemen.

Nu probeert het bedrijf ook een soortgelijke positie op te eisen voor een reeks softwaretools die de virtuele wereld uiteindelijk vorm moeten geven. Deze zakelijke mogelijkheid heeft Nvidia-aandelen het afgelopen jaar in waarde verdubbeld.

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas op dinsdag, zei Nvidia dat het van plan is om een gratis versie van zijn “Omniverse”-software voor het creëren van virtuele werelden te verspreiden onder individuele artiesten. Nvidia zei eerder ook al, ergens in november, dat het prijzen zou vragen vanaf 9.000 dollar per jaar voor zakelijke klanten.

Marktplaatsen 

Zodra kunstenaars driedimensionale inhoud creëren voor de virtuele werelden, moeten ze die inhoud ook kunnen verkopen. Dat kan nu via verschillende platformen en online bibliotheken. Dat kondigde Nvidia dinsdag aan. 

De marktplaatsen die een deal hebben met Nvidia zijn TurboSquid by Shutterstock, CGTrader, Sketchfab en Twinbru. De inhoud zal daar verschijnen onder de naam “Nvidia’s Omniverse-softwaresuite.” Verder zullen ook andere marktplaatsen hun eigen inhoud uitbrengen. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20