Noord-Korea: Kim Jong-un profileert zijn land definitief als een voldongen kernmacht

Noord-Korea hield woensdagavond een grootschalige militaire parade om het 75-jarige bestaan van het Koreaanse Volksleger te vieren.

Waarom is dit belangrijk?

Noord-Korea blijft een totalitaire pariastaat onder dictator Kim Jong-un, waaruit er maar met mondjesmaat nieuws naar buiten komt. Het land dreigt geregeld met sterkere en gevaarlijkere wapens, waaronder ook tactische kernraketten, naar de Verenigde Staten en zijn bondgenoten.

In het nieuws: Waarnemers van de nieuwsorganisatie NK NEWS dat zich focust op Noord-Korea, merkten al een korte tijd dat er iets op til was. Het is de eerste militaire parade in bijna een jaar tijd.

  • Het evenement vond plaats op het Kim Il-sung-plein dat gewoonlijk gebruikt wordt om nieuwe wapens te tonen. Nooit eerder toonde Noord-Korea op een parade zoveel tactische nucleaire wapens, waaronder elf intercontinentale ballistische raketten (ICBM) en een nieuwe langeafstandsraket, in staat
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer