Nokia haalt belangrijke 5G-deal binnen met Taiwan Mobile

De Finse telecomgroep Nokia maakt maandag bekend dat het een 5G-contract binnengehaald heeft met Taiwan Mobile ter waarde van 400 miljoen euro. Nokia zal als enige leverancier het 5G-netwerk van de Taiwanese telecom-operator uitbouwen. 

Nokia bereidt zich voor om 5G nog deze maand te implenteren voor Taiwan Mobile. De migratie van alle netwerkactiviteiten naar het 5G-netwerk moet binnen een periode van drie jaar afgerond zijn. 

Nokia heeft de meeste 5G-contracten in Taiwan binnengehaald, samen met Scandinavische rivaal Ericsson. Na de slechte bedrijfsresultaten van vorig jaar, heeft het Finse concern de ommekeer ingezet door zijn aanbod van processor chipsets te diversifiëren en in te zetten op grote 5G-deals. 

Wel Taiwan, niet China

Nokia heeft echter geen Chinese 5G-radiocontracten kunnen sluiten in de recente aanbestedingen van China Mobile, China Unicom en China Telecom. Het mag enkel een klein deeltje van het kernnetwerk van China Unicom bouwen. Huawei, ZTE en Ericsson haalden alle contracten binnen van de drie belangrijkste providers in China. 

In buurland Taiwan was Taiwan Mobile de derde grote provider van het land dat een vergunning voor een 5G-netwerk bemachtigde. De operator beweert dat het met de hulp van Nokia tegen het einde van het jaar 4.000 basisstations (een soort zendmasten) wil geïnstalleerd hebben. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20