Nog 5 miljoen Amerikaanse T-Mobile-klanten extra getroffen door cyberaanval

Bij de hackeraanval op telecomoperator T-Mobile US zijn nog meer gegevens van klanten gestolen dan eerst gedacht. Eerder was er sprake van 7,8 miljoen getroffen klanten, vrijdag meldde T-Mobile dat van nog eens 5,3 miljoen abonnees data gestolen werd.

Ook werden de gegevens van meer dan 40 miljoen voormalige en potentiële klanten gestolen. Vrijdag meldde T-Mobile dat ook dat aantal nog hoger ligt dan verwacht, met nog 667.000 extra getroffen klanten. T-Mobile US zegt de toegangspoort voor de hackers ondertussen te hebben gesloten.

De hackers stalen onder meer de voor- en achternamen van de klanten, hun geboortedatum en hun Social Security Number. Met die gegevens kunnen cybercriminelen aanzienlijke schade aanrichten, bijvoorbeeld door identiteitsdiefstal. T-Mobile zegt wel geen aanwijzingen te hebben dat ook financiële informatie gestolen werd, zoals kredietkaartgegevens, schrijft persagentschap Reuters.

De technologienieuwswebsite “Motherboard” schreef afgelopen weekend dat de gegevens van meer dan 100 miljoen mensen aangeboden worden op het internet, die volgens de verkopers afkomstig zijn van de servers van T-Mobile.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20