Data van miljoenen T-Mobile klanten gestolen tijdens cyberaanval

Miljoenen klanten van T-Mobile US zijn het slachtoffer geworden van een cyberaanval. De Amerikaanse telecomoperator liet woensdagavond weten dat gegevens van 7,8 miljoen huidige abonnees gestolen werden. De hackers kregen ook toegang tot de gegevens van 850.000 prepaidklanten en 40 miljoen vroegere of potentiële klanten. De dader pakt uit met de gegevens op een forum.

Een hoop informatie van de klanten van T-Mobile is gehackt. Op een forum pakt de hacker uit met voorbeelden van de data. Het gaat om geboortedatums, telefoonnummers, maar ook rijbewijsnummers, sociale zekerheidsnummers en het serienummer van de gebruikte telefoon. Alles wat je nodig hebt voor identiteitsdiefstal.

6 bitcoin voor 30 miljoen mensen

De dader biedt volgens Motherboard, een technologienieuwswebsite, een deel van de data aan voor 6 bitcoin. Dat is ongeveer 240.000 euro. Het gaat om gegevens van 30 miljoen klanten. Hij of zij zegt er niet uitdrukkelijk bij dat het om T-Mobile klanten gaat, maar tegenover Motherboard werd de naam van de operator wel vermeld.

T-Mobile US zegt de toegangspoort voor de hacker ondertussen te hebben gesloten.

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20