NMBS gaat mondmaskers verkopen via automaten

Nu volgende week de eerste fase van de exitstrategie ingaat, zal de NMBS stoffen mondmaskers en alcoholgel verkopen aan passagiers in 80 stations over het hele land. Dat schrijft de Franstalige krant La Libre Belgique donderdag.

Vorige week vrijdag, na een marathonvergadering van meer dan 6 uur, heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist dat mondmaskers deel uitmaken van de exitstrategie. Vanaf maandag zijn mondmaskers verplicht voor wie het openbaar vervoer gebruikt vanaf 12 jaar en ouder. De verplichting geldt in de stations, op de perrons en aan boord van de treinen.

Tijdens een vergadering op dinsdag tussen directie en vakbonden van de NMBS liet het bedrijf weten dat het in tachtig stations mondmaskers en alcoholgel te koop zal aanbieden. In de automaten zullen er dus niet langer snacks, maar wel beschermingsmiddelen te koop zijn.

Vanuit de NMBS kwam ook de belofte om het voltallige personeel dat rechtstreeks in contact staat met reizigers, zoals treinbegeleiders, vanaf maandag te voorzien van chirurgische mondmaskers. Tot nu toe werkten zij zonder maskers of moesten ze die zelf bekostigen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20