Nina Schick over generatieve AI: “Je kan in het DNA van de video zien dat dit gemaakt werd door AI”

Business AM sprak op de beurs Cybersec Europe met Nina Schick, internationaal adviseur, auteur en keynote speaker over generatieve AI. Zij sprak over het gevaar van generatieve AI en hoe de wereld zich kan voorbereiden op de technologie.


Beluister het volledige interview met Nina Schick hier:


Deel twee van het interview met Nina Schick:


  • Schick sprak begin april in een video over generatieve AI. Alleen was het niet de AI-experte zelf die sprak, maar een door AI-gegenereerde deepfake. “Deze video is een boodschap van algemeen nut, om mensen te waarschuwen dat alles wat je online ziet niet noodzakelijkerwijs is wat het lijkt”, zegt ze.
  • “Een van de dingen die zo verbazingwekkend zijn aan generatieve AI, is het vermogen om alles te creëren, inclusief de digitale gelijkenis van echte mensen als het getraind wordt met de juiste trainingsgegevens.”
  • De video van Schick is een primeur, omdat het de eerste door AI-gegenereerde beelden zijn die geauthenticeerd zijn. “Je kan in het DNA van de video zien dat dit gemaakt werd door AI. Het dient als een call to action voor AI-bedrijven om een brandmerkoplossing te adopteren.” Op die manier wil Shick transparantie rond de technologie promoten.
  • “Het tweede deel is het opnemen van de infrastructuur in de architectuur van het internet, zodat de authenticatie van die inhoud altijd te zien is, ongeacht waar je het ziet. Het is een open standaard die nu wordt ontwikkeld.”

👉 Meer in ons dossier Cybersecurity

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.