‘Cyber Security Special’: het gevaar van een hybride aanval

In de meest recente aflevering van de Cyber Security Special sprak Business AM met Notis Iliopoulos, Chief Cyber Security Business in de Benelux voor NTT DATA Europe & Latam. Hij pleit voor preventie en een duidelijkere kijk op hoe bedrijven informatie uitwisselen.


Beluister hier het volledige interview met Notis Iliopoulos:


  • Iliopoulos zou al blij zijn met 60 procent cyberveiligheid en pleit voor een holistische aanpak. Hij ziet zichzelf ook als een filosoof.
  • De oplossing is deel van het probleem, vindt hij. Er wordt teveel belang gehecht aan oplossingen en niet aan preventie.
  • Het concept ‘gedeelde economie’ ligt Iliopoulos nauw aan het hart. Hij heeft een grote interesse in het uitwisselen van data tussen bedrijven.
  • De expert waarschuwt ook voor een hybride aanval, waarbij cybercriminelen de fysieke beveiliging overwinnen door medewerkers ervan te overtuigen dat ze iemand anders zijn. De aanval vindt zowel fysiek als digitaal plaats.

? Alle afleveringen van de Cyber Security Special kan je hier terugbeluisteren.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.