Nigel Farage herlanceert Brexit Party als anti-lockdownpartij

Nigel Farage, de oprichter van de Brexit Party, blaast zijn partij nieuw leven in. Naar aanleiding van de verstrengde maatregel in het Verenigd Koninkrijk heeft hij zijn partij omgevormd tot Reform UK Party, een partij tegen de lockdowns.

Premier Boris Johnson heeft afgelopen weekend aangekondigd dat Engeland vanaf donderdag opnieuw op slot gaat. De maatregel geldt dus niet voor het volledig Verenigd Koninkrijk.

Reform UK Party

Na de aankondiging kreeg de premier kritiek van zowel binnen de Conservatieve partij als van de oppositiepartij Labour. Een van de grootste criticasters is Nigel Farage, de oprichter van de Brexit Party. Volgens hem heeft de premier de inwoners van Engeland zodanig bang gemaakt dat ze puur uit angst een tweede lockdown aanvaarden.

‘De ministers hebben alle voeling met het land, dat verdeeld is tussen angstige en furieuze mensen, verloren’, schreef Farage samen met zijn partijvoorzitter Richard Tice in een opiniebijdrage in The Daily Telegraph waarin hij zijn vernieuwde partij Reform UK Party voorstelde.

De twee kanten zich met de nieuwe partij tegen de Engelse lockdown. Hij pleit voor een aanpak waarbij de regering de risicogroepen, zoals ouderen, afschermt van de rest van de bevolking. ‘De gewone mensen moeten niet gecriminaliseerd worden omdat ze een zo normaal mogelijk leven willen leiden, zoals familie ontmoeten op kerstdag’, aldus Farage.

Volgens de meest recente cijfers komen er dagelijks ruim 20.000 coronabesmettingen bij in het Verenigd Koninkrijk. Wetenschappers sluiten niet uit dat het dodental kan oplopen tot 80.000 of meer.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20