Nieuwe rekruteringsgolf bij vliegtuigbouwer Boeing

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing verwacht dit jaar 10.000 nieuwe arbeidskrachten te zullen rekruteren. De personeelsuitbreiding moet het bedrijf helpen de gevolgen van de coronacrisis achter zich te laten en de productie op te voeren. Dat heeft Boeing aangekondigd. Er werd wel aan toegevoegd dat in ondersteunende diensten een aantal banen zullen worden geschrapt.

Waarom is dit belangrijk?

Boeing begon vorig jaar zijn rekrutering op te voeren. Dat moest het bedrijf in staat stellen om een golf van pensioneringen, die tot het vertrek van achtduizend werknemers leidde, op te vangen. Er werden dat jaar 23.000 nieuwe werknemers aangetrokken. Dit jaar wordt die operatie, zij het in iets beperktere mate, verder gezet.

Toenemende vraag luchtvaartmaatschappijen: Boeing sloot het voorbije jaar af met een personeelsbestand van 156.000 mensen.

  • Daarmee had de Amerikaanse vliegtuigbouwer 14.000 werknemers meer in dienst dan twaalf maanden voordien.
    • In de Verenigde Staten zijn bij Boeing ongeveer 136.000 werknemers actief. In Rusland is de tewerkstelling afgebouwd.
  • Bij de divisie commerciële vliegtuigen was er vorig jaar sprake van een stijging met 15 procent tot meer dan 41.000 werknemers.
  • Boeing
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer