Tegenwoordig komen elektrische steps slecht in het nieuws door de onveiligheid ervan. Jules Dobbelaere, CEO en co-founder van Taito, laat dit niet aan het hart komen en bracht recent de Taito S1 uit: de eerste veilige en ecologische e-step uit België. Business AM sprak met hem.
Beluister hier het interview met Jules Dobbelaere:
De essentie: Een nieuwe e-step met focus op veiligheid en duurzaamheid is binnenkort beschikbaar, stelt Dobbelaere.
- Wat maakt de Taito S1 anders dan de rest? “We zijn gestart vanuit een marktonderzoek en daaruit bleek dat de elektrische steps vandaag de dag heel wat problemen hebben rond veiligheid en duurzaamheid. En dat zijn de twee pijlers geweest waarop dat wij ons hebben gebaseerd”, vertelt Dobbelaere.
- Taito claimt dat het eindelijk met een veilige step komt. “Het is zo dat wij een step hebben ontwikkeld met drie wielen. Dat zorgt voor meer stabiliteit en comfort. Daarnaast is er ook een nieuw veringsysteem ontwikkeld. Wanneer je over kasseien of oneffenheden in het wegdek rijdt, zal dat allemaal opgevangen worden door het veringsysteem. Ten slotte hebben wij ook gewerkt met slimme verlichting. Zo zijn er pinkers geïnstalleerd en is er een licht dat op jouw achterkant schijnt.”
- Je spreekt ook over duurzaamheid, maar bij een e-step is er geen CO2 dat vrijkomt. “Nee, dat klopt, maar heel wat steps worden gemaakt in China, en de onze wordt ontwikkeld in België. Dat zorgt ervoor dat de sourcing meer lokaal gebeurt, waardoor er minder uitstoot is bij het transport van de onderdelen. Dat gezegd zijnde hebben wij onze e-step ook volledig modulair gebouwde. Zo kan elke component vervangen worden in minder dan 30 minuten. Toch wel een opmerkelijk verschil.”
- Hoe denk je de concurrentie aan te gaan met andere merken? “Lokale productie gaat gepaard met kwaliteit wat ervoor zorgt dat onze e-steps langer meegaan dan de alternatieven. Ons prijskaartje ligt inderdaad hoger dan de andere e-steps, maar wij garanderen een langere levensduur. Verder is het de bedoeling om uit te breiden richting de grote steden in Europa, daarbij is het belangrijk om een duurzame groei na te streven”, sluit Dobbelaere af. (kg)