‘Netflix zoekt directeur voor spelletjesdivisie’

Streamingdienst Netflix wil mogelijk uitbreiden naar games. Het internetbedrijf dat vooralsnog alleen series, films en documentaires aanbiedt, is volgens technieuwswebsite The Information op zoek naar een directeur die deze nieuwe afdeling gaat leiden.

Netflix zou met deze stap het voorbeeld volgen van Google en Amazon. Die riepen in respectievelijk 2019 en 2020 al streamingdiensten voor computerspelletjes in het leven.

De plannen voor games zijn volgens The Information, dat zich op ingewijden beroept, nog niet vastomlijnd. Netflix meldt het onlinevakblad graag te willen uitbreiden naar andere terreinen dan alleen tv en film. ‘Onze abonnees waarderen de diversiteit van onze programma’s. Daarom hebben we ook voortdurend ons aanbod uitgebreid’, laat een woordvoerder weten. ‘We hebben er daarom zin in om meer te doen met interactief entertainment.’

Lees ook: Netflix zal 14 miljard euro uitgeven aan originele content

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Umicore

09/12/2021 07:30

(ABM FN) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel van Umicore verlaagd van 52,00 naar 44,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Batterijmaterialen met een hoog nikkelgehalte dragen de voorkeur weg van de autofabrikant. Dit heeft tot gevolg dat er minder vraag zal zijn naar de oplossingen van Umicore, volgens analist Tim Jones. 

Dit komt bovenop het tekort aan halfgeleiders, wat de verkopen de komende jaren onder druk zal zetten. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20