Netflix lanceert vandaag wereldwijd een nieuwe functie

Na een jaar heeft Netflix de testfase afgerond. Het streamingplatform lanceert deze woensdag, 28 april, een nieuwe functie genaamd ‘Play Something.’

Vanaf vandaag is er een nieuwe functie beschikbaar op de Netflix TV app. Deze heet ‘Play Something’ en stelt u in staat om automatisch een van de programma’s van Netflix te starten, zonder dat u tijd hoeft te besteden aan het scrollen door de bibliotheek.

De film, serie of documentaire die op uw scherm begint, wordt niet willekeurig gekozen. Deze wordt verondersteld u aan te spreken, gebaseerd op uw smaak en kijkgewoonten.

In concreto kunt u tegenkomen:

  • Een programma dat u gestart bent maar waarvan u het einde niet hebt gezien;
  • Een aflevering van een serie die u op dit moment kijkt;
  • Een programma op uw lijst;
  • Een programma geselecteerd op basis van algoritmen, volgens wat u al hebt bekeken

U kunt het menu ‘Een titel starten’ aan de linkerkant van de startpagina openen. U vindt het ook onderaan de verschillende horizontale lijnen op de startpagina.

Deze functie werd vorig jaar al aan sommige gebruikers aangeboden. Het lijkt een succes te zijn geweest, want het is nu beschikbaar voor alle abonnees over de hele wereld.

bron: YouTube

Netflix wil u thuis houden

Met ‘Launch a Title’ hoopt Netflix zijn abonnees te blijven verleiden door hen de volledige omvang van zijn catalogus te tonen. En zo te voorkomen dat ze gaan kijken of het gras elders groener is.

Zoals wij eerder schreven, heeft Netflix momenteel te maken met een vertraging in de groei van zijn abonneebestand. Een fenomeen dat het bedrijf officieel toeschrijft aan het gebrek aan content als gevolg van de coronavirus pandemie.

Er zijn echter andere oorzaken voor deze kleine vertraging. De concurrenten van Netflix worden talrijker en lijken steeds bedreigender. Het beroemde platform heeft ook te maken gehad met annuleringen, alsmede met het verlies van vlaggenschiptitels, zoals The Office.

Netflix zet dus zwaar in op deze nieuwe functie om zijn volgers te behouden. ‘Lanceer een titel (Launch a Title)’ zal binnenkort ook op mobiele apparaten worden getest.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20