Nederlandse maker van machines voor halfgeleiders ASMI waarschuwt voor druk vanuit Washington, maar ziet toekomst toch rooskleurig tegemoet

De Nederlandse maker van machines voor halfgeleiders ASM International waarschuwt in de Financial Times dat de VS zijn bondgenoten onder druk zet om zich aan te sluiten bij de strenge exportcontroles van Washington op China. Desondanks zien de Nederlanders rooskleurige vooruitzichten.

Waarom is dit belangrijk?

De VS zegt al lange tijd dat het te afhankelijk is geworden van chips die zijn gefabriceerd in China. Maar ook de snelle voortgang van Beijing op zowel economisch als militair vlak op het gebied van computerchips schrikken de Amerikanen af. Internationale sancties moeten deze nu afremmen.

In het nieuws: CEO Benjamin Loh van ASM International, dat apparatuur ontwikkelt voor de productie van halfgeleiders en chips, zegt dat de Verenigde Staten “veel druk uitoefent om ervoor te zorgen dat de Nederlandse en Japanse regeringen Washington volgen in de strenge exportcontroles naar China”. 

  • “De Amerikaanse regering hoopt dat dit een multilaterale aangelegenheid wordt, omdat ze iedereen - die hoogwaardige instrumenten aan China verkoopt - willen tegenhouden".
  • “China is
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer