Nederlandse app voorspelt of uw autoramen bevriezen

Moet u morgen uw autoruiten ijsvrij maken? Met een app van drie Nederlanders weet u het de avond voordien al.

Uw autoruiten ijsvrij maken is een deel van de winterpret en het kost u toch enkele minuten tijdens uw ochtendroutine. Om op voorhand te weten of u toch al de kou intrekt bij twijfeltemperaturen rond het nulpunt, is er nu een app.

Carfrost

Drie Nederlanders uit Tilburg raakten zo gefrustreerd met het tijdrovende klusje dat ze enkele metingen combineerden in een ‘Carfrost’. Die meet luchtvochtigheid, dauwpunt, stralingsniveau in de atmosfeer en het aantal koude dagen. Het resultaat is een voorspelling over de ijstoestand van uw autoruit.

De gegevens komen van bij weerstations, maar het eindresultaat is vrij uniek. Volgens de Nederlanders krijgen gewone weerstations deze resultaten niet rond.

De app is enkel verkrijgbaar voor iPhone en iPad.

Carfrost

Boete om niet te krabben

Acht jaar geleden kwam er al een app op de markt die de toestand van uw autoraam kon voorspellen. Ruitenradar, zo heette die, was een samenwerking van Autotaalglas en Nederlandse app-ontwikkelaar Gemoro. In 2011 was de app beschikbaar voor Android.

Uw autoruiten niet ijsvrij maken, kan u trouwens op boetes komen te staan. Als u uw automotor laat aanstaan terwijl u krabt, om de klus te bespoedigen, riskeert u een boete van 130 euro. Dat is namelijk in strijd met de milieuwetgeving. Een koude motor stoot namelijk meer CO2 uit.

Toch moet u uw ruiten afkrabben. Wie dat slechts gedeeltelijk doet kan een boete tot 116 euro krijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20