Nederlander hackt Trump zijn Twitteraccount en verklapt ook het paswoord

Het openbaar ministerie in Nederland heeft toegegeven dat een Nederlands staatsburger de hacker is die het Twitteraccount van de Amerikaanse president heeft gehackt.

Victor Gevers is een naam die ze in het Witte Huis niet licht gaan vergeten. De 44-jarige Nederlander is erin geslaagd om het account van de Amerikaanse president Donald Trump te hacken. Gelukkig voor Trump is Gevers een ethische hacker en kondigde hij zijn actie prompt aan.

Het paswoord van Trump

Dat zal hem wellicht juridische problemen besparen. Dat kan niet gezegd worden van het schaamrood dat het Witte Huis van de wangen probeert te krijgen. Dat ontkende namelijk in eerste instantie in alle toonaarden dat Trumps account in oktober geraakt was.

Gevers heeft ook het paswoord dat de president op dat moment gebruikte, vrijgegeven. Dat is ook meteen hoe hij het account hackte, eenvoudigweg door het paswoord te raden. Dat is maga2020! trouwens, mocht u zich vragen stellen bij de presidentiële Twitterbeveiliging.

Een straf voor de hacker?

Volgens het OM is Gevers niet strafbaar. Hacken is wel strafbaar op zichzelf, maar ethisch hacken is toegelaten. De Nederlandse overheid is ervan overtuigd dat hun landgenoot aan de criteria voor ethisch hacken voldoet. Gevers was dan ook snel met het melden van de hack.

Toen het nieuws over de hack bekend raakte, zei Gevers aan De Volkskrant dat hij geschrokken was van hoe makkelijk hij in Trump zijn account kon manoeuvreren. ‘Ik had verwacht dat ik er na vier gefaalde pogingen uit zou gegooid worden. Of tenminste extra informatie zou moeten voorzien’, zei hij aan de krant. Met andere woorden, die tip over tweestapsverficatie is nooit tot bij Trump geraakt.

In 2016 raakte Trump al eens gehackt. Toen was zijn paswoord yourefired, het zinnetje dat hij vaak gebruikte op het tv-programma The Apprentice.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20