Nederland komt heel dicht in buurt van 18 miljoen inwoners

Nederland telde vorig jaar een bevolking van ruim 17,8 miljoen inwoners. Dat betekende een stijging met bijna 227.000 mensen, vooral te danken aan immigratie. Dat blijkt uit een rapport van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De natuurlijke aangroei van de Nederlandse bevolking kende echter een achteruitgang. Er werden vorig jaar in Nederland minder kinderen geboren dan het jaar voordien.

Met het huidige groeitempo zal Nederland volgend jaar een bevolking van meer dan 18 miljoen mensen tellen.

Waarom is dit belangrijk?

Het voorbije jaar is de Nederlandse bevolking met 227.000 personen aangegroeid. Die groei was nagenoeg twee keer groter dan het jaar voordien, toen een stijging met 115.000 mensen werd opgetekend. Een groot deel van de immigratie moest worden gelinkt aan de toestroom van Oekraïners, die voor de oorlog in hun land op de vlucht waren geslagen.

Vluchtelingen uit Oekraïne: Het rapport merkt op dat het aantal immigranten in Nederland het voorbije jaar een stelselmatige stijging heeft laten optekenen.

  • Tijdens het derde kwartaal werden meer dan tienduizend asielaanvragen geregistreerd. Dat betekende een stijging met drieduizend dossiers tegenover het kwartaal voordien.
  • De grootste groep immigranten die zich vorig jaar in Nederland vestigde, was afkomstig uit Oekraïne. In totaal werden 89.000 inwijkelingen uit dat Oost-Europe
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20