Navalny ‘vergiftigd op vliegtuig of in luchthaven’

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny zou vergiftigd zijn op het vliegtuig of in de luchthaven en niet eerder. Dat zeggen bronnen aan een Russische krant.

De veiligheidsdienst FSB hield Aleksej Navalny in de gaten voor hij op de luchthaven arriveerde. De dienst zou dan zodanig lang gedaan hebben, dat het duidelijk is dat hij op de luchthaven of het vliegtuig vergiftigd moet zijn. Dat zeggen bronnen van de FSB aan de Russische krant Moskovsky Komsomolets.

Navalny werd op donderdag onwel in een ziekenhuis onderweg naar Siberie. Er zijn vermoedens van vergiftiging, het zou niet de eerste aanslag op het leven van de man zijn. Sinds gisteren verblijft hij in een ziekenhuis in Berlijn.

Het team van Navalny had vandaag een persmoment gepland om de oorzaak van de vergiftiging en wat omkadering bekend te maken, maar dat moment is verschoven. De testen laten ook nog even op zich wachten, er is nog geen uitsluitsel, klinkt het.

In Rusland, waar Navalny eerst op intensieve zorgen werd gehouden, beweerden artsen dat er geen sprake was van vergiftiging. Navalny zou aan een stofwisselingsprobleem lijden. In Duitsland is er nog geen commentaar gekomen over wat Navalny overkomen is, al blijft de piste waarbij hij vergiftigd werd door iets in zijn thee, open.

Momenteel ligt de man in een coma, in een kritieke maar stabiele toestand.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20